[./services.html]
[./services.html]
[./index.html]
[./algemeen.html]
[./vragenlijst1.html]
[./lichtadviseur.html]
[./services.html]
[./privacybeleid2.html]
[./privacybeleid1.html]
[./gloeilampen1.html]
[./page_1.html]
[./halogeenlampen12v.html]
[./page_1.html]
[./page_1.html]
[./trafo_en_vsa.html]
[./page_1.html]
[./zon_en_licht.html]
[./lichtverdeling.html]
[./halogeenlampen2.html]
[./lichtplan1.html]
[./page_1.html]
[./tiffany10.html]
[./page_1.html]
[./sitesverlichting.html]
[./milieu1.html]
[./spaarlampenvragen.html]
[./woordenlijst1.html]
[./archief.html]
[./geschiedenis2.html]
[./galvani.html]
[./edison.html]
[./georg_ohm.html]
[./ampere.html]
[./alessandrovolta.html]
[./tiffanypersoon.html]
[./tiffany10.html]
[./cursus1.html]
[./cursus2.html]
[./cursus20.html]
[./cursus30.html]
[./contact.html]
[./halogeenlampen12v.html]
[./gloeilampen1.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Mijn Huis Verlichten                                           mijnhuisverlichten.nl
Het is vaak voor oudere lampen moeilijk om aan de juiste vervangende lamphouder of het juiste lampje te komen. In samenwerking met een gerenomeerde zaak is het mogelijk om zo dat nog ergens leverbaar is via deze bemiddeling te proberen er aan te komen.
U kunt het betreffende artikel omschrijven aan de hand van deze aanwijzingen en zo via contactformulier 2 uw vraag stellen.
Kijk vooral eerst bij alle lamphouders, het overzicht gloeilampen, het overzicht fluorescentie enz. of u de juiste lamphouder of lichtbron kunt traceren en de betreffende nummers kunt doorgeven, dit kan rechtstreeks met contactformulier 2 (sommigen nog in bewerking)
Halogeen lamphouders 12 Volt
Halogeen lamphouders voor projectielampen
Lamphouders
(fittingen)

Servicespagina - opzoeken met aanwijzingen
E14

E27


B15d
B22d
+
Informatie
Hoe zoek ik de juiste lamphouder op?

In Nederland zijn de meest gebruikte lamphouders voor gloeilampen beperkt tot E14 en E27. De E14 of mignonfitting wordt gebruikt voor alle kleine lampjes en hierin passen schakelbord- buis- of parfum lampjes van 7W tot 25W, kogellampjes van 7W tot 60W en kaarslampjes ook van 7W tot 60W.
De E27 fitting wordt voor alle andere kaars-, kogel-, normaal-, globe- en sierlampen gebruikt.

Voor halogeen lampen zijn meer lamphouders in gebruik. De meest bekende zijn G4, meestal steeklampjes met een penafstand van 4 mm, de GU5.3, veelal reflectorlampjes met een penafstand van 5,3 mm en de GY 6.35, met een penafstand van 6,35 mm, voor de steek- en reflectorlampjes. Deze lampjes zijn voor een groot deel voor 12 Volt.

Voor halogeenlampen op 230V zijn dit voor de staafhalogeen de Rs7, voor de reflectorlamp de GU10 en voor de éénkneeps halogeen de B15d. Voor de overige zijn dit vooral de bekende E27 en E14 lamphouders.

Voor fluorescentielampen, TL buizen, en compactfluorescentie zijn niet alleen meerdere lamphouders in gebruik maar ook de Wattage, de lengte en het type voorschakelapparaat is maatgevend. Deze zijn niet uitwisselbaar.

Kijk secuur en meet de maten die gegeven zijn na, het voorkomt nodeloos gezoek en teleurstelling als het niet gevonden kan worden.

Hoe zoek ik de juiste lamp op?

Met onderstaande knoppen komt u in nieuwe rubrieken met alle voorbeelden en omschrijvingen. (sommigen nog in bewerking)
Halogeen lamphouders 230 Volt
  
20.09.2008
Hier kunt u aanwijzingen vinden om op de juiste manier de glaskelk te traceren, een fitting of dat aparte lampje wat u zo lang zocht op de juiste manier te bestellen. Op afstand kopen is vaak iets moeilijker als in de winkel maar als het artikel niet bekend is of moeilijk te verkrijgen is zou dit de weg kunnen zijn naar een landelijke services.
Fluorescentielampen
Klik op dit veld en u komt op alle fluorescentielampen. Deze rubriek omvat alle spaarlampen, compact fluorescentie en alle rechte buizen met maten en kleurnummers.
Klik op dit veld en u komt op alle halogeenlampen. Halogeen lampen zijn te onderscheiden in twee groepen, de laagvolt, 6V, 12V en 24V en de hoogvolt 230V
Halogeenlampen 12 Volt
Klik op dit veld en u komt naar een overzicht van alle gloeilampen die in Nederland, Europa en wereldweid gebruikt worden. (niet volledig)
Gloeilampen