[./index.html]
[./algemeen.html]
[./vragenlijst1.html]
[./lichtadviseur.html]
[./services.html]
[./privacybeleid2.html]
[./privacybeleid1.html]
[./gloeilampen1.html]
[./page_1.html]
[./page_1.html]
[./page_1.html]
[./trafo_en_vsa.html]
[./page_1.html]
[./zon_en_licht.html]
[./lichtverdeling.html]
[./halogeenlampen2.html]
[./lichtplan1.html]
[./page_1.html]
[./page_1.html]
[./sitesverlichting.html]
[./milieu1.html]
[./spaarlampenvragen.html]
[./woordenlijst1.html]
[./archief.html]
[./geschiedenis2.html]
[./galvani.html]
[./edison.html]
[./georg_ohm.html]
[./ampere.html]
[./alessandrovolta.html]
[./tiffanypersoon.html]
[./tiffany10.html]
[./cursus1.html]
[./cursus2.html]
[./cursus20.html]
[./cursus30.html]
[./contact.html]
[./cursus10.html]
[./cursus2.html]
[./cursus12.html]
[./cursus13.html]
[./cursus14.html]
[./cursus15.html]
[./cursus16.html]
[./cursus17.html]
[./cursus18.html]
[./cursus19.html]
[./cursus110.html]
[./cursus111.html]
[./cursus112.html]
[./cursus20.html]
[./cursus19.html]
[./cursus18.html]
[./cursus14.html]
[./cursus24.html]
[./cursus17.html]
[./cursus17.html]
[./cursus6.html]
[./cursus30.html]
[./cursus31.html]
[./cursus32.html]
[./cursus33.html]
[./cursus34.html]
[./cursus35.html]
[./cursus36.html]
[./cursus37.html]
[./cursus38.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Mijn Huis Verlichten                                               mijnhuisverlichten.nl

Cursus woonhuisverlichting   --   overzicht en inleiding
Zonder stroom geen licht

Elektrische installaties en werkzaamheden aan die installaties, uitbreidingen en aanpassingen voor afstandbedieningen en plaatsen van vaste armaturen is eigenlijk het werk van de vakman. Toch gaan steeds meer particulieren zelf over tot deze werkzaamheden en komen pas om advies als de boel vast loopt en men geen uitweg meer ziet. De verkoper moet dan met enkele sumiere aanwijzingen van de klant en/of de (verkeerd) aangesloten onderdelen de klant weer op weg helpen met voor die klant begrijpelijke taal.
De verkoper moet dus een grote schat aan kennis hebben maar deze gedoseerd aanbieden voor dat deel wat nodig is en in de taal die begrijpelijk is.
Uit een leerboek een stuk droge theorie is in de meeste gevallen geen oplossing. Het gaat om de praktijk en die verandert met de producten en de toepassingen maar ook met het soort klanten en het kennisniveau van die klanten op het gebied van de woonhuisverlichting.

Veiligheid voor de klanten

Elektrische stroom is niet zichtbaar en heeft voor een consument een andere betekenis en ervaring als bijvoorbeeld water. Als iets lekt kun je dat zien.
Aanraken van onder stroom staande leidingen, defecte apparaten of lampen is niet te zien maar wel te voelen, en soms als het te laat is. Een spanning boven de 65 Volt kan levensgevaarlijk zijn. Wat je ook doe voor een klant, doe het veilig en goed of doe het niet.
  
Ambiance
We willen alles vergelijken met bestaande dingen in de natuur en licht dat gelijk is aan de zon. De kleuren zoals de natuur die schept willen we bij avond en nacht weerspiegeld zien met ons kunstlicht in haar natuurlijke ambiance.
We willen de koele kleuren van de dageraad en de warme kleuren van een zomeravond en het zonlicht. We willen sfeer en behaaglijkheid in de winteravond en dat het liefst met één armatuur en één lichtbron. Zo ver zijn we nog niet met de techniek van 2008 maar het zal niet lang meer duren. Licht is daarmee een fascinerend schouwspel en waard om zich in te verdiepen.

Inleiding

De doelstelling van deze cursus is om een opleiding te bieden voor personen die werkzaam zijn of gaan werken in de detailhandel in verlichtingsartikelen.
De cursus heeft uitsluitend betrekking op de verlichting in en rondom het huis en alle aanverwante artikelen die in de detailhandel in verlichtingsartikelen verkocht worden.
Toetredende ondernemers en winkelpersoneel kunnen met deze cursus een basiskennis verwerven. Voor gevorderden kan het een handleiding zijn om de veranderingen en ontwikkelingen bij de verlichting van woningen op te frissen en te verbreden.
Juist in de verlichtingsbranche, met de opkomst van LED- halogeen- en energiebesparende verlichting zijn de ontwikkelingen vrij snel gegaan en het is daarom ook voor de al in het vak werkzame personen belangrijk vroegtijdig en volledig op de hoogte te zijn en te blijven van die ontwikkelingen.
Een heel nieuw tijdperk in woonhuisverlichting breekt aan. Elektronische voorschakelapparatuur en afstandbediening zijn in een enorme ontwikkelingsfase gekomen. Fluorescentiebuizen (TL) al dan niet met dimfunctie zetten een grote verscheidenheid aan nieuwe lichtbronnen op de markt. Specifieke toepassingen vragen om een adequate voorlichting en behandeling.
Nieuw (2008) is de grote opkomst van de LED verlichting. De verscheidenheid en lichtkleuren maken een enorme ontwikkeling door en vele nieuwe toepassingen komen binnen handbereik, ook voor woningen.
De cursus bevat een nummering die steeds een rubriek, een onderwerp en de volgorde aangeeft. Later kan dan aan de hand van de ontwikkelingen en het vernieuwde inzicht een bladzijde herschreven of bijgevoegd worden en zonder onderbreking bij de gewenste rubriek ingedeeld worden.
Ook is er een onderscheid gemaakt tussen de kennis voor de echte vakspecialist in verlichting en de verkoper van verpakte eenvoudige armaturen. Het “vak” verlichtingspecialist is zelfs in dit bestek niet compleet. Ook hierin zijn verschillende niveaus die niet allemaal besproken kunnen worden. Specialisatie op een (deel)gebied valt buiten dit bestek.
Of U nu geen of al een lange ervaring heeft in de verkoop van verlichtingsartikelen, u zult zich van tijd tot tijd beslist eens afvragen hoe u met nog meer succes kunt verkopen.
Juist de betere verkopers zijn er op uit om nog beter te worden. Naast de “zaakfilosofie” is ook een stuk vakkennis onontbeerlijk. Daarin wil deze verlichtingscursus U de hand reiken om tot betere verkopen te komen.